Saker du inte visste om hundar

Saker du inte visste om hundar …

Hundar har fortfarande sin vilda sida. De har varit tama i ca 33 000 år, men deras huvudinstinkter är kvar än idag. Några av de instinkterna inkluderar att yla mot månen, att förlita sig på sin flock och även att markera sitt revir.

Hundar kan läsa ditt ansikte, och det är det enda djuret som kan läsa din ansiktsuttryck utöver självaste människan. I andra ord så kan din hund utläsa hur du mår genom att bara titta på ditt ansikte.

Det är en allmän missuppfattning att hundar inte kan se färger, att de bara ser i svart och vitt. Faktum är att de kan se färger, fast inte lika intensiva och klara som vi kan.

Hundar har en högre kroppstemperatur än vad människor har. På grund av detta så dras loppor lättare till hundar än till människor.

Även hundar kan få cancer. Det är väldigt vanligt att hundar över 10 år nån gång i sitt resterande liv utvecklar cancer.

En studie visar att hundar kan upptäcka särskilda organiska sammansättningar i den mänskliga kroppen, som är kopplade till lungcancer.

Även hundars hälsa blir sämre av andrahandsrökning.

Intaget av choklad kan allvarligt skada, till och med döda, din hund då det är giftigt för dem.

Studier visar att hundar med längre och smalare ansikten lever längre. Så, en bulldog lär inte leva lika länge som en schäfer.

Åska kan skada hundars öron.

Till skillnad från människor som svettas genom huden, så svettas hundar genom trampdynorna.

Precis som att människor kan identifieras med deras unika fingeravtryck, så kan hundar identifieras med deras unika motiv på nosen.

Hundar har ett extremt bra luktsinne. Så pass bra att det är tusen gånger bättre än en människas.

Hundar är flockdjur och ser sin ägare som deras ledare.

En rädd hund lägger svansen mellan benen. Det är för att skydda sin identitet, då personlig lukt sitter i hundars anus.

Hundar kan få hicka av att dricka eller äta för snabbt.

Även ifall det ser ut som det, så känner inte din hund några skuldkänslor.

Studier visar att ditt blodtryck sjunker genom att klappa en hund.