Finns det något gulligare än katter

Det är många som talar om att hunden är människans bästa vän. Ja, detta håller också tyvärr de flesta med om. Hur är det då med katten, och vad tycker personer i gemen om denna varelse? Ja, de flesta kommer säga att detta är ett individuellt djur som inte går att lära något alls. Detta om du inte är kattälskare förstås. Är du det så vet du hur gulliga dessa djur är och hur gärna de kommer upp och spinner i knät på de som tar hand om dem. Detta är kattens sätt att visa kärlek, och det går inte alls av för hackor. Det finns också många anledningar att välja katt istället för hund. Det kanske var något nytt som du inte alls har tänkt på.

Anledningar att välja katt istället för hund

När du är hundägare kommer du att vara den som har ett mycket större ansvar och mera jobb, än du har om du skulle vara den som väljer en katt istället. Den som har en hund måste varje dag gå ut och rasta den ett flertal gånger. Detta för att den ska kunna utföra sina behov och få den motion som den behöver. Detta betyder också att du som har hund inte bara kan ge dig av ett par dagar. Är det så att du har katt, kommer den att kunna få den motion som behövs i hemmet, samtidigt som denna har en kattlåda vilket medföra att den inte behöver ut och rastas. Här får du då mindre arbete samt att du kan vara borta en eller två dagar utan behov av hjälp.

Så leker du med din katt

Det finns många hundägare som säger att de får bättre kontakt med sin hund, och att de verkligen får ut något av att leka med dem. Detta kan ju du som har en katt också få. Här kan du exempelvis skapa en pappersfjäril som katten jagar, eller så ger du den helt enkelt ett garnnystan. Att vara den som har katt kommer även att kunna innebära att du lättare leker med din katt inomhus. Om du gör detta med en hund så kommer dessa att vara mycket klumpigare, vilket medför att saker och ting lättare går sönder i hemmet.